LippenstiftHoeveel zit er nou eigenlijk in een lippenstift? Dat was nou iets wat ik heel graag wilde weten. Van kassameisjes van de Hema tot aan dramastudentes, niemand die het antwoord op deze belangrijke vraag wist...tot nu!Het meest gegokte aantal keren dat je een lippenstift kunt gebruiken lag op ongeveer 120 keer. Afhankelijk van de lipgrootte en het make-up enthousiasme. Bij de Hema zocht Brooke een kleur uit die ze mooi genoeg vond om dagelijks te kunnen dragen. De keuze viel op een Twig van $13.50

We namen het mee naar huis en wogen het. De complete lippenstift (plus dopje) was 18.5 gram.
Drie weken later had ze de lippenstift 30 keer gebruikt en de lippenstift leek nog nauwelijks gebruikt. De weegschaal gaf aan dat de stift maar tweetiende gram lichter was dan toen we begonnen waren!
Een lege hemalippenstift (opgebruikt tot de bodem) weegt 15.5 gram, wat precies het gewicht is wat het zou moeten zijn als je de 3 gram eraf haalt die het etiket aangeeft. Als Brooke door zou gaan met het gebruiken van de lippenstift, dan zou ze dat nog 420 keer kunnen doen!

Drie gram lippenstift staat dus gelijk aan ongeveer 450 smeerbeurten, oftewel genoeg voor ongeveer een dagelijks gebruik van 15 maanden. Het volgende wat we moesten doen was het berekenen van het oppervlakte van Brooke haar lippen.

Precieze metingen en berekeningen toonden aan dat ze 5.32 vierkante centimeter lip heeft. Gebruik dit getal als je je eigen lippen wilt vergelijken met die van Brooke.

Terwijl Brooke langzaam maar zeker de eerste lippenstift aan het opmaken was, deed onze vriendin Carli een waardevolle donatie aan de wetenschap: 2 nieuwe Lancôme lippenstiften. Dit gaf me de mogelijkheid om deze vraag uit meerdere invalshoeken te bekijken.
Ambur bood haar benen vrijwillig aan voor de tweede fase van het lippenstiftexperiment. Beginnend bij haar voeten werkte ik langzaam naar boven toe met de kleur "rouge sensation sepia" van Lancôme. Ambur vond het nogal grappig dat de stift halverwege afbrak omdat ik hem te ver nar boven had gedraaid ...maar ik herstelde mijn fout op deskundige manier voordat de operatie mislukt was.Terwijl haar benen bedekt waren met rood had Ambur opeens een ingeving: "ik zou deze lippenstift wel bij 100 vrouwen op kunnen brengen door ze simpelweg in hun gezicht te trappen"
Ik was net onder de knieën voordat de lippenstift de bodem had bereikt.

Het stompje woog 10.5 gram, wat maar 4 gram minder is dan toen ik begon! Dit was onverwacht want op Lancômestiften staat dat er 4.5 gram inzit. Het is dus duidelijk dat de mensen bij Lancôme de lippenstift meetellen die binnenin zit! Omkoperij! Ik stelde een boze brief samen en deed die op de bus naar het hoofdkantoor van Lancôme.
Echt hele lastige hogere rekenkunde kwam er aan te pas om uiteindelijk de bedekte huid op Ambur haar benen op ongeveer 2720 vierkante centimeter te schatten.
Ik legde aan Ambur uit dat ze niet bang hoefde te zijn dat perverselingen deze foto's zouden zien want het internet is toch veel te moeilijk voor ze!

Dit is te vergelijken met de berekende 2350 vierkant centimeter van Brooke haar hemalippenstift. Dus hier is het bewijs. Een lippenstift kan tussen de 300 en 500 keer gebruikt worden, wat afhangt van de grootte van de lippen enzo.

Onthoud goed kinderen, draag altijd oogbescherming als je lippenstift op doet.

Translation by Niels Royer
Laatst geupdate op April 14, 2000

Home | Hoeveel zit er in andere dingen?

write Rob@Cockeyed.com