Silly String

Hur mycket silly string finns det i en flaska? Massor. Den stolta etiketten förkunnar; över 400 fot (ca 122 m) ! Omedelbar fest !


Jag har starka minnen av att jag vid tidigare tillfällen blivit besviken på den återhållsamma mängd sträng som fanns i dessa $5.60 flaskor med omedelbar fest. Idag skulle dessa modiga påståenden undersökas ! Brooke var upp och hälsade på Mark 23:dje april så hon utsågs till sprayare. För att enkelt kunna mäta strängen så lät jag henne springa bredvid en lång betongvägg och spraya på den.

Jag hoppades på att få en rak sträng, som ju skulle vara lättare att mäta än den vanliga silly-string anhopningen av klägg i högar. Brooke gjorde ett toppenjobb. Hon hann ända ner till andra ändan av väggen och halvvägs tillbaka innan hon blev utan de "stringredienser" som flaskorna innehåller. Strängen hade klibbat fast fint på väggen, men den var inte i en vacker rak linje. Den hade kommit ut jättesnabbt, vilket ju är bra när man partajar, men inte när man mäter.Det var ett skrynkligt grönt nät som for fram och tillbaka om och om igen. Det var speciellt grötigt på den plats där Brooke hade vänt tillbaka och börjat springa åt andra hållet.


Det fanns inget annat att göra än att mäta strängen.Strängen var 269 fot lång (ca 82 m) och det fanns 3 fot och 4 tum (ca 1 m) som hängde kvar på munstycket. Jag tog två stycken prov av nio tum (ca 23 cm) långa sektioner på väggen och kunde konstatera att båda innehöll ca 5 fot (ca 1.5 m) av överlappande snöre (58 tum [ca 1.5 m] och 51 tum [ca 1.3 m]) . Jag dividerade de 269 foten (ca 82 m) i 358 niotums (ca 23 cm) sektioner, fick fram medelvädet 54.5" (ca 1.4 m) per sektion, multiplicerade och fick 1629 fot (ca 497 m) på väggen och adderade till biten som hängde från munstycket för att slutligen få totalt 1632 fot (ca 497 m) sträng. Det är ungefär en tredjedels amerikansk mile!

Etiketten hade helt fel. Fast den rent tekniskt påstår "över 400 fot" (ca 122 m), så är det uppenbart att de aldrig har mätt upp det. Vad gäller texten: "omedelbar fest" så tror jag inte att ens jättelängder av silly string kan ta den titeln ifrån det ursprungliga festtillbehöret: Alkohol.


1999 Cockeyed.com
Hem | Hur mycket finns det inuti andra saker? | skriv till Rob@Cockeyed.com | Senast uppdaterat Maj, 1999