Tidningspapper


Hur mycket papper finns det i söndagstidningen? Vanligtvis är de ihoprullade och det gör att det är svårt att visualisera hur de ser ut när sidorna är utspridda. I måndags styrde vi kosan mot Marshall Park för att ta reda på det. Jag hade sparat hela tidningen från föregående dag; en trevligt tjock nummer av Sacramento Bee inför memorial day ("minnesdagen", vanl. 30 Maj). Lösnummerpriset var $1.39 och omfånget 16 tum (ca 40 cm).

Colleen, Brooke, Chris och Natalie hjälpte mej att tejpa ihop allt. Jag antog att det skulle bli lite större än en basketbollplan och Colleen trodde att det skulle bli 20 x 20 fot (ca 6 x 6 m). Vi var ganska ivriga att få reda på sanningen.


Den lätta brisen gick bärsäkargång på vårt projekt så vi började tejpa fast pappret på gräset. Tio eller 15 personer såg vad vi gjorde, men bara ett fåtal kom och frågade... vi hade ingen riktigt bra förklaring at ge dem.


Det var ungefär 10 sektioner med mellan 4 och 8 sidor i varje. Vi plockade isär TV times, Parade, Family magazine och allt det andra blänkade innehållet som finns i mittuppslaget på en söndagstidning. Det får man med på köpet. Vi höll inte ut länge i den heta solen innan Chris och Brooke satte iväg för att skaffa nåt att dricka från Am/Pm. Vi tog en paus när de kom tillbaka och läste av det som fanns kvar av projektet. Det verkar som om 50% av en tidning består av annonser, men vi gjorde inga beräkningar.Efter pausen fick vi slutligen ihop allt tejpat. Det verkade som om Colleen skulla ha gissat närmast, så hon började mäta med Natalie.

Det var en stor, ojämn rektangel som mätte 12' x 21' (ca 3.7 x 6.4 m) eller 252 kvadratfot. Det var ungefär lika stort som ett klassrum, lite större än en 200 fot (ca 61 m) rulle aluminiumfolie. Varje sida är 27" x 22" (ca 69 x 56 cm) så det blir ungefär 61 sidor. Om man multiplicerar det med upplagan av Bee Sunday (357 408) så kan man täcka över 90 miljoner kvadratfot, eller 10 miljoner kvadratyard, 2067 acres, 836 hektar eller 3.23 kvadratmiles (am.) vilket är exakt samma storlek som Golden Gate Park i San Francisco.


Vi hängde kvar i närheten av pappret en stund. Söndagstidningar ger ifrån sig en kemikalie som befämjar kvarhängande.
Colleen och Brooke rullade in sig i tidningspappret och munterhet följde, men tyvärr så var min kamera inställd på extra-suddigt så ni får lov att tro på mitt ord.

Senast uppdaterat 2:ndra Juni, 2000.
1999 Cockeyed.com
Hem | Hur mycket finns det inuti andra saker? | skriv till Rob@Cockeyed.com | Senast uppdaterat Maj, 1999