Tandpasta

Hoeveel tandpasta zit er in een tube? Het lijkt wel of we er elke week eentje opmaken! Op woensdagavond gingen we proberen om daar achter te komen. Ik kneep een "ultra brite" tube van 170 gram uit in een lange rechte lijn over de keukenvloer, om te proberen om de exacte lengte vast te stellen die er in een tube gaat.

2.87 meter (honderddertien inch) tandpasta per tube. Een tandenborstel heeft iets meer dan een 2,5 cm. (1 inch) aan poetsoppervlakte, dus een tube zou genoeg moeten zijn voor 113 keer poetsen. Nu de studie klaar was, en de kamer mintfris rook, kozen we er allemaal voor om onze tanden dan maar gelijk te gaan poetsen ook. Wow! De "ultra brite" zorgt echt voor een hagelwitte lach!

Vergeet trouwens niet te flossen. En zorg er altijd voor dat de tandpasta niet in de buurt van je ogen komt. Het prikt namelijk. Komt waarschijnlijk door de mintolie. Misschien is het de fluoride... Draag altijd oogbescherming tijdens het poetsen. Klik op de bovenstaande foto om de verbazingwekkende negatieffoto te zien.


1999 Cockeyed.com | Laatst geupdate op December 1998

Home | Hoeveel zit er in andere dingen?

email Rob@Cockeyed.com