Silly string (een soort van slinger in een spuitbus)

Hoeveel silly string zit er een bus? Veel. Het trotse etiket zegt: meer dan 400 feet (121 meter) slinger! Meteen feest!


Ik haalde me levendig voor de geest dat ik op vorige gelegenheden nogal teleurgesteld was door het kleine beetje slinger dat er in zo'n busje van $5.60 zat. Vandaag zouden deze grootse beloften getest worden. Brooke was op visite bij Mark op 23 April, dus zij was de aangewezen spuiter. Om de slinger zo goed mogelijk te meten liet ik haar langs een lange betonnen muur rennen, terwijl ze aan het spuiten was.

Ik hoopte dat er een rechte lijn van slinger op de muur zou komen (het blijft namelijk plakken), zodat het makkelijker te meten zou zijn dan het aaneengeplakte slingerhoopje dat er normaal gesproken uitkomt. Brooke leverde fantastisch werk. Ze rende over de gehele lengte van de muur en halverwege terug voordat het busje opraakte van wat voor slingredienten er ook in die dunne busjes zitten. De slinger bleef mooi plakken op de muur, maar het was toch niet zo'n mooie rechte dunne lijn. Het kwam er heel snel uit, wat goed is voor feestjes, maar niet goed voor het meten.Het was een bochtig groen web dat kleine stukjes terug over zichzelf ging en weer terug. Het was vooral erg opgehoopt bij het stuk waar Brooke weer was omgekeerd.


Er was niets anders meer te doen dan de lijn op te meten.De lijn was 82 meter lang, en er hing nog een meter aan de spuitmond van de spuitbus. Ik bekeek 2 stukjes van 23 cm. wat beter en kwam er achter dat ze allebei ongeveer 152 cm overlappende slinger hadden (om precies te 147 cm en 130 cm. Ik deelde de 82 meter in 358 stukjes van 23 cm, middelde de echte slingerlengte op 138.5 cm per stukje, vermenigvuldigde dit en kwam 497 meter slinger die op de muur hing. Dat is bijna een halve kilometer!

Het etiket zat er VER naast. Alhoewel strikt gesproken er natuurlijk staat dat er MEER dan 121 meter in zit blijkt hieruit dat er nooit echte metingen gedaan zijn. Wat betreft het "meteen feest" denk ik niet dat wat voor lengte slinger dan ook die titel kan overnemen van de echte feestmaker: Alcohol.

Laatst geupdate op Mei 1999 Translation by Niels Royer

Home | Hoeveel zit er in...

email Rob@Cockeyed.com