Magic Shell (magische schil)

Hoeveel zit er in een fles "magic shell"?

Simpel gezegd is "magic shell" indrukwekkend. Het is ACTIE ETEN! Het vormt een harde schil als het op ijs gegoten word, waarna het bescherming bied tegen insecten en mijten. Het is de perfecte manier om ijsjes nog leuker te maken en je klasgenoten jaloers.

"magic shell" werd ontwikkeld in de jaren 60 door een uitgebreide samenwerking tussen het Amerikaanse leger en "industrial light and magic"(een special effects bedrijf), om een kogelvrije camouflage voor pantservoertuigen te vormen. Na wat knullige veldtesten in Cambodja en SyriŽ werd de heerlijke walnotenlaag getest op een Zweedse LVKV9 diep in de bevroren Siberische toendra. Een van de soldaten kreeg wat "magic shell" stukjes op zijn tong, en de rest is geschiedenis!


 

Ik was er van overtuigd dat we een groot oppervlak nodig hadden om de "magic shell" over uit te smeren, maar Jennifer dacht dat we niet zo'n groot gebied nodig hadden.


Na controle op het etiket bleek het flesje "magic shell" maar 20.3 cl. produkt te bevatten, minder dan er in een maatbekertje gaat! Jennifer zou gelijk gaan krijgen bij deze test.
Ik wilde de oppervlakte gaan meten op een simpele platte ondergrond, dus ik sneed 4 dozen ijs uit elkaar. "mint chocoladestukjes", "Franse vanille", "neapolitan" en "cappuccino stukjes".
We hadden een oppervlakte gemaakt van bijna 2000 vierkante cm. ijs-heerljkheid!Nadat ik de testgrond klaar had, begon ik de "magic shell" heel goed te schudden. Ik draaide het flesje op zijn kop en schudde het, zoals het etiket me had verteld. Om nog preciezer te zijn, het etiket vertelde mij om HET FLESJE "MAGIC SHELL" HEEL GOED TE SCHUDDEN! DRAAI DE FLES OP ZIJN KOP EN SCHUD HET GOED VOOR MINSTENS 20 SECONDEN! Deze aanwijzingen stonden allemaal in hoofdletters gedrukt, waren vet gedrukt en gebruikten uitroeptekens. Deze instructies gaven niet veel ruimte om het fout te doen, wat hun militaire achtergrond verraadde.


De "magic shell" was eerst dik en bedekte het ijs compleet, maar het werd wat dunner.Zes van de ijsblokken waren al aangetast.
Het zag er wat te dik uit, dus ik spreidde het een beetje uit met een spatel. De fles raad dit niet aan, zij zeggen dat je een koud ijzer zou moeten gebruiken.

Jennifer meette heel voorzichtig met een etensliniaal, er was een globaal vierkant van 23 bij 23 cm. Na uren van ingewikkelde berekeningen kwamen wij uit op een totaal oppervlakte van 529 vierkante cm. Het was ongeveer 3 millimeter dik.
Als je een feestje gaat organiseren, koop dan 2 flessen "magic shell" voor ieder kind onder de 7, en drie flessen voor iedere volwassene. Als je een sneeuwman van drie ballen gaat bedekken koop dan 31 flessen.Nu het experiment voorbij was hielp ik mezelf aan een kommetje van het cappucino-ijs.
 

Jennifer wilde helemaal niets hebben van het ijs. Ik denk dat ze niet van cappucino-stukjes houdÖ. Of mint-chocoladestukjes.. of franse vanille of neapolitan.

 

Home | Hoeveel zit er in andere dingen? Dutch Translation by Niels Royers

  Rob@Cockeyed.com  Laatst geupdate op 24. Juli 2001.
  • Photographic Height/Weight Chart
  • The Weight of Clothing
  • The Television Commercial Database
  • Terms and Condition, Copyright 2001 Cockeyed.com