Doritos

Hoeveel zit er in een zak Doritos? Iedereen weet dat er precies de juiste hoeveelheid chips inzit om je misselijk te maken, maar er zijn maar een paar mensen die precies weten hoeveel chips dat is.

Een vriend van de zus van Leif, Doug Snyder uit het Texaanse plaatsje Austin, schreef me om dit voor te stellen, en ook nog wat andere goede ideeën. Waarom kan niet iedereen wat meer op Doug lijken?

Dus hier is het , de eerste "hoeveel zit er in" dat is voorgesteld door iemand die ik niet ken!


Op woensdagavond reed ik naar Davis waar Brooke haar nieuwe appartement staat. Zij en Pam hingen wat rond, klaar om zich te storten op een moedig wetenschappelijk avontuur. Het doel was om de chips netjes naast elkaar te leggen zodat het oppervlakte van een zakje Doritos "NACHO CHEESIER"-smaak op te meten viel.

De zak van 378 gram kostte $2.96Vlug verkenden we de beschikbare vloerruimte, en besloten dat er niet genoeg ruimte was om de chips op uit te leggen….ik bedoel, ze heeft een goede 4 a 5 vierkante meter tegelvloer in de keuken, maar we wilden eigenlijk niet zo op elkaars lip zitten. Maar goed, Pam heeft toegang tot de universiteit van California in Davis, dus we liepen erheen in een miezerregen. We kozen een mooie plaats uit op de tegelvloer, vlak bij het GEVAARLIJKE hoogteverschil.


 

Uiteraard is ongeveer maar eenderde van de zak gevuld met chips als je de zak openmaakt, de rest is gevuld met dodelijk stikstof!


 

We gooiden de chips over de vloer en sorteerden de hele driehoeken er het eerst uit.

 

En dan nu een stukje wat ik met geen mogelijkheid kan vertalen omdat ik het niet snap: We sat silently, arranging chips. Brooke noticed that this activity was not unlike that of teenage speed-freaks, methodically arranging chips on the floor.

 De chips op de vloer begonnen een ruwe vorm aan te nemen en we kwamen erachter dat we ze beter in een vorm konden leggen die we makkelijk konden meten: een diamant.

De rest van het mais-poeder was snel neergelegd om de vorm af te maken. We keken naar de absolute top van de voedselketen/piramide.

We maten de zijkanten en berekenden de oppervlakte: het was 3716 vierkante centimeter (wat trouwens precies 4 foot is!)

Het was maar goed dat we klaar waren met meten, want net toen we klaar waren kwam de dame met de bezems langs en bekeek ons werk.

Toen kwamen er wat mannen met een overheadprojecter langs. Het was midden in de nacht, en deze plaats leek wel op het centraal station.


Brooke en Pam bekijken ons werk.
Goldfinger!


De zak zegt dat de serveer grootte 17 chips is…..het leek mij ook wat veel, maar tjongejonge, wat zijn ze lekker!

 

We ruimden onze chips op en deden ze terug in de zak. We hadden niet zoveel trek, dus lieten we ze achter bij de trap. Ik ben er zeker van dat iemand er van genoten heeft!


Home
| Hoeveel zit er in andere dingen?

  Rob@Cockeyed.com Laatst geupdate op 25. Januari 2001.

  • Photographic Height/Weight Chart
  • The Weight of Clothing
  • The Television Commercial Database
  • Terms and Conditions
  • Photographic Height/Weight Chart
  • The Weight of Clothing
  • The Television Commercial Database
  • Copyright 2001 Cockeyed.com