Cheerios (een soort ringetjes cornflakes)
 

Hoeveel cornflakes zit er in zo'n doos Cheerios?

Ge´nspireerd door de Leif zijn "Fruit loop" halsketting, kocht ik een normaal formaat (420 gram) doos cheerios, en begon ze te tellen.
 

Voor ik de doos opende, hield ik een gokronde onder de mensen die aanwezig waren. Hoeveel Cheerios zouden er in zitten? Ik gokte 890, Mike gokte 734, Ken gokte 662 en Antonia gokte op 1200.


Hoeveel denk jij?         Cheerios.
 

Alhoewel het tellen me ook wel interesseerde, was ik toch vooral benieuwd hoelang de Cheerios-slinger zou worden. Zou ik genoeg halskettingen hebben voor een heel kamp van kansarme jongeren?

Ik gooide de doos leeg in een schaal en begon met tellen. Ik kwam er al snel achter dat dit eeuwig zou gaan duren, en verzon een snellere manier om ze te rijgen. Ik maakte een tien centimeter lange "naald" van een klerenhanger, en haalde deze meerdere keren door de schaal heen. Dit bleek verbazend goed te werken.Ik gebruikte houten knijpers om de 50- en 100-tallen Cheerios bij te houden.

 

 
Het kostte me ongeveer 7 uur om alle o-tjes te rijgen. Ik deed deze taak voor de tv, terwijl ik naar het Amerikaanse filmkanaal aan het kijken was.
Het totale aantal was eindelijk bekend: vierduizend, achthonderd en twee Cheerios zaten er in de doos. Ik was verbaasd dat de meeste Cheerios nog heel waren. Er zaten minder dan 40 kleine gebroken stukjes in.


Dit waren VEEL meer Cheerios dan ik verwacht had, alhoewel ik bij de 1000 al een goed idee had dat mijn gok er ver vanaf zat.
Honderd Cheerios namen maar een lengte van 47,3 centimeter draad in beslag.De volgendedag na het werk hielpen Jane, Brianna en Mike me om de totale Cheerios-slinger naar buiten te slepen om het te meten. De slinger was een half huizenblok lang. Het was zo lang dat we het meetlint 3 keer moesten versplaatsen om de hele slinger te meten. De totale slinger bleek 22 meter en 32 centimeter te zijn. Eindelijk een Cheerios-ketting die groot genoeg is voor Mr. T!

 


De aanbevolen hoeveelheid voor een maaltijd is ongeveer een kop Cheerios. Dat is ongeveer genoeg voor anderhalve meter, dus als je je lengte in Cheerios eet, krijg je ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur binnen
 

 

 

 
 

 

Steve Pham haatte Cheerios omdat ze nooit speelgoedkadootjes in de doos doen.


 

 

  

Home | Andere Hoeveel zit er in andere dingen? | Dutch Translation by Niels Royers

Rob@Cockeyed.com  Laatst geupdate op 06. November 2000.

  • Photographic Height/Weight Chart
  • The Weight of Clothing
  • The Television Commercial Database
  • Terms and Conditions
  • Photographic Height/Weight Chart
  • The Weight of Clothing
  • The Television Commercial Database
  • Copyright 2000 Cockeyed.com