Bloed

Hoeveel bloed zit er in het menselijk lichaam? Moeilijk te zeggen. Tot nu! Ik heb het opgezocht op het internet. Ik weet dat dat niet zo betrouwbaar of informatief is als het gewoon zelf uit te testen, maar het was het beste wat ik kon doen binnen de grenzen van Amerika zonder opgepakt te worden. Ik heb het aan mijn vader gevraagd die gepensioneerd criminoloog is en vroeg hem naar de kleinste details. Het bleek dat hij tientallen jaren geleden een soortgelijk experiment had gehouden in Butte County, Californie. Hij verzekerde me dat er een simpele duimregel is voor het volume bloed in een mens. Helaas had hij die formule niet gelijk bij de hand dus moest ik hem maar op zijn woord geloven dat een volwassen mens ongeveer 5.7 liter bloed in zijn lichaam heeft.

Op moederdag 1999 ging ik volledig voorbereid naar mijn ouders huis met een gallon (3.784 liter) "imitatie ahornsmaak pannekoekensiroop" en een halve gallon (1.892 liter) "hyacinth punchmix". Beide zijn gebaseerd op korenstroop. Hyacinth is een plant die in de klassieke mythen zou zijn ontsproten aan het verloren bloed van Hyancinthus. Na het ontbijt met mijn moeder gingen we een verlaten plekje zoeken om een grote bende te maken, maar mijn moeder kwam met de tip dat het misschien een goed idee was om het aan het eind van een doodlopende straat te doen. Jane en Sue sprongen in de wagen en we gingen op zoek naar een afgelegen "ongelukplek". We werden het eens over en nabijgelegen warenhuisopslagruimte.

Jane stak een sigaret op terwijl Sue en ik de handschoenen aantrokken. We goten de punchmix en pannekoekensiroop samen in een emmer. Het was zo zoet en lekker dat ik het moeilijk had om me te bedwingen niet van die zoete, zoete saus af te blijven! K begon het mengsel een beetje in een soort klein meertje op het asfalt te gieten. BLOED! BLOED! AAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!
Het werd een miserabel klein plasje bloed. Teleurstellend klein zelfs. Stel je voor dat een van ons zijn leven had gegeven voor dit zielige kleine plasje? Opeens waren we blij dat we dat niet gedaan hadden! Vooral Jane, want die had verloren bij het muntje tossen.
Het bloed lag dik op de grond, bijna zo dik als een muismatje, en het verspreide zich langzaam alle kanten op. Op dit moment was het breedste stuk 220 cm. Ik schatte dat de totale oppervlakte ongeveer 2 vierkant meter (21 vierkante feet).

Het bloed kroop verder en wij sliepen. Na bijna 10 minuten realiseerden we ons dat dit wel de hele dag kon duren, dus besloten we het maar met onze handen verder te verspreiden.

Toen we klaar waren liet Sue me zien hoe je handschoenen kunt uitdoen als een echte laborant.
We simuleerden de eventuele bloedvlek die het bloed van iemand zou maken op een plat stuk niet absorberende ondergrond. 282 cm. was het breedste punt. Ik schatte dat het bloedige oppervlakte ongeveer op ongeveer 12 vierkante meter (36 vierkante feet). Dit is ongeveer de grootte die een Honda als schaduw zou maken. Er zit een hoop bloed in een menselijk lichaam, maar niet een supergroot, gruwelijk meer van bloed. Gewoon een klein rood meertje. Het was geweldig dat Sue en Jane me geholpen hadden, ze laten zich rondcommanderen door mij en ze hadden nog goede ideeŽn ook. Ik realiseerde me dat ik waarschijnlijk de minst preutse familie van de wereld heb.


Laatst geupdate op Mei 13, 1999. Dutch Translation by Niels Royers

Home | Hoeveel zit er in...

email Rob@Cockeyed.com