Aluminium folie

Hoeveel aluminiumfolie zit er op een rol? Tja, 200 vierkant feet (18,58 vierkante meter als ik het goed heb uitgerekend), dat staat namelijk op het doosje. Maar wat nou als je probeert om een groot stuk voedsel in te pakken? Hoeveel rollen zou je dan moeten kopen? Wij wisten het niet, dus op zaterdag openden we een nieuwe rol, en probeerden we mijn hele auto in te pakken.
We konden niet de unieke inwikkelkwaliteiten van de folie gebruiken, dus we werden gedwongen om plakband te gebruiken om een beginnetje te krijgen bij de motorkap. Iedereen hielp mee, Marc, Kara, Chuck, Mike, James en Ambur. Eigenlijk hielp Kara niet echt mee, maar liep ze maar wat rond, en Leif verzekerde me dat geholpen ZOU hebben, maar dat ie toch echt naar werk toe moest.

Voorzichtig bedekten we de boven- en zijkanten van de auto, gevolgd door de bumpers en de wielen. Mark deed nog extra zijn best met de antenne en de ruitenwissers. Het kostte een hoop tijd, en iedereen scheurde de aluminium van die ene rol af.

Dit deel van "Hoeveel zit er in" vond buiten plaats en onthulde mijn zorgvuldige onderzoek aan het kritische publiek. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor cockeyed.com. Ik moet zelfs misschien wel promotiemateriaal gaan maken als deze blootstelling wat langer doorgaat.
Plotseling werd me duidelijk waarom er zoveel interesse van het publiek was voor de Delorean sportwagen: de wagen zag er echt spectaculair uit! Ik was zelf nog bezig om het laatste stukje aluminium te bevestigen terwijl mijn vrienden zich al stonden af te vragen hoe de wagen 88 mile per uur (ongeveer 140 km/uur) konden laten rijden precies op het moment dat we 300 Gigawatt zouden toedienen op de "flux capacitor" (onvertaalbaar, kijk maar naar star trek ;-) ). We hadden net genoeg aluminium om de hele auto te bedekken en 3 van de 4 wielen. Ongeveer 5 vierkante feet (0.47 vierkante meter) van het laatste wiel bleef onbedekt, we waren door al het folie heen. We hadden geen folie meer over om een extra spoiler te bouwen op de achterkant. We hadden gewoon een kleinere auto moeten uitzoeken. Een leuke kever uit '74 had misschien wel leuk verpakt geweest in folie, veilig tegen vogelpoep en extreme kou.
Maar goed, we kwamen er dichtbij, en je weet nu hoeveel er in zit. Ik ga mijn auto een jaar lang verpakt laten staan, gevuld met zeldzame voedingsmiddelen en overlevingsmateriaal voor de millenniumproblemen. Ik ga deze wagen gebruiken om te reizen door de dorre verlaten woestijnen op zoek naar kostbaar vocht, vechtend met roversbenden, dieven en ander tuig. En om me te verdedigen neem ik mijn kruisboog mee. Het zal wel goed met me gaan..als mijn camera het maar blijft doen.

Epiloog

He, verdomme!


1999 Cockeyed.com | Laatst geupdate op Mei 1999 | Dutch Translation by Niels Royers

Home | Hoeveel zit er in andere dingen?

email Rob@Cockeyed.com